2014 en het Leven! (Life in 2014!)

Leven & familie
In 2014 verhuisden we van Zuid-Afrika naar de USA. De kinderen gingen naar nieuwe scholen en zij en wij maakten nieuwe vrienden. We leerden Amerika kennen en Bentonville in het bijzonder. We genoten na Afrika van de vrijheid om te gaan en staan waar we willen en we ontdekten dat het leven leven met grotere kinderen zo anders is. En oh ja, we ontdekten ook dat we andere Nederlanders soms best missen.

photo-24-03-14-15-10-46

We beleefden veel sneeuw (mooi, voor even, tot je ontdekt dat scholen sluiten) en kou. In de zomer maakten we een roadtrip en Joost en ik struinden in de herfst door New York. We vierden Halloween (verkleed en alles), Thanksgiving (met een vrij droge kalkoen) en kerst (met boodschappen van de benzinepomp, waarover meer in een blog) in Orlando. Het was een avontuurlijk jaar!

Leven & werk
Ik ontdekte dat ik schrijven en tekenen leuk vind. Ik worstelde omdat tekenen nieuw is en iets nieuws maakt je vreselijk kwetsbaar. Ik worstelde met Photoshop en ik worstelde met een eigen stijl. Door het tekenen veranderde vervolgens ook mijn schrijfstijl; wat een gedoe! Ik startte Rootines en maakte een nieuwe website en paste deze vervolgens weer helemaal zelf aan (oh ja hoor, de uitgeprinte instructies – en de rest – vlogen soms door de kamer, het huis zo je wil). Dat ik dit helemaal zelf deed maakt me wel trots enzo. Je kunt altijd vragen aan Joost hoe hij dit ervaren heeft, oi.

IMG_6570 IMG_6569

 

 

 

 

 

 

 

In 2014 werkte ik met Anne aan Cowgirlzzz, tikte ik blogs voor 42bis (en deed daar dingen achter de schermen), Urbanchicks, Oudersonderling, een gastcolumn voor Magontheblog etc. etc. Het was het jaar waarin ik meer dan ooit schreef in opdracht. Soms ruilde ik mijn werk tegen ander werk, soms kreeg ik ervoor betaald. Soms werkte ik samen en ik merkte dat samenwerken tot zulke waanzinnige creaties kan leiden – zoals een kaartje en een gedichtje en allemaal zo mooi dat 2015…. (iets met een boek).
Dat mijn Rootines in een blad (Peekaboo) staan is zo gaaf en dat ik een column mag schrijven én illustreren in een blad (Dutch the Magazine) is ook al zo gaaf!

Feit is dat ik het allemaal nooit had gedurfd als mijn stukjes niet werden gedeeld en geliked en als ik geen proefkonijnen had mogen interviewen. Ik ben behoorlijk dankbaar voor de kans om te leren en jullie support in welke vorm dan ook. Liefde!

2015 wordt bruisend. Soms zullen de belletjes knappen en dat geeft niet. Go get them :)

In English!

(Life & Family
2014 was the year we moved from South Africa to the USA. The children attended new schools and we all made new friends. We got to know the USA and especially Bentonville. We loved our new ‘freedom of movement’ after having lived in Africa for three years. We discovered that life is so much different when the youngest is 4 and we discovered that life without any other Dutchies is not always easy.

We experienced lots of snow and very cold weather. We made a roadtrip over the Summer Holidays and Joost and I got to wander through NYC in the fall. We celebrated Halloween (dressed up and everything) Thanksgiving (with a rather dry Turkey) and Christmas (with groceries from the nearest gas station – I will explain why in a blog soon) in Orlando. This definitely was an adventurous year!

Life & Work
I discovered that I love to write ánd I started illustrating my work. I struggled because drawing is new and new things make you vulnerable. I struggled with Photoshop and I struggled  developing skills and an own style. I discovered that because of my illustrations, or attempts or whatever, my writing style changed. Gosh, my world flipped upside down! I started Rootines, created a new website and recently changed it again. This time I did everything myself which did NOT happen overnight and NOT without nervous breakdowns. But in the end it made me super proud, so I guess things happen for a reason (ask Joost’s opinion about this if you like, oi).

I started Cowgirlzzz in the USA, wrote for 42bis, Urbanchicks, Oudersonderling and a guest column for Magontheblog, etc. etc. It was a year in which I wrote more than ever on assignment. Sometimes I traded for stuff, sometimes I traded for money. It’s all new to me and I like it! New collaborations made my year and I for sure hope that it will lead to a big project in 2015 (something with a book). That Rootines are featured in an actual magazine (Peekaboo) is beyond cool and that I got the chance to write and illustrate for Dutch the Magazine is beyond cool as well.

Fact is that I wouldn’t have dared to do or even think of doing these things if it wasn’t for your continuous support. I love the likes, I love the trial and error interviews, the editing and the feedback you gave and give me. I’m very grateful for this learning experience! Thank you sooo much :)

2015 will for sure be magical. Own it! )

IMG_6571

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *